Sport 82 - Arte

8-0

Verslag

Vrijdagmorgen kregen we nog een mail met de vraag om de wedstrijd te verzetten. Reden was omdat den Arte maar 8 spelers had. Een paar gekwetsten , een paar werken en een paar waarvan hun kind in de school misschien in contact was gekomen met iemand die misschien positief was getest op corona. Het bestuur keurde de uitstelling goed als het in overleg was met ons. Wij wilden natuurlijk spelen want dit seizoen hebben wij geen gebrek aan volk. De afgevaardigde van den Arte mailde ons dat hij nog volk ging zoeken en ten laatste om 21u iets ging laten weten. Wel wat laat voor ons maar ja... Een paar uur later een mailtje dat ze toch gingen proberen om met 11 te geraken en komen sjotten. Zaterdagnamiddag om 13.30u stonden er ineens 13 spelers klaar van den Arte. Sport kreeg zoals gewoonlijk makkelijk 15 namen op het wedstrijdblad. We begonnen met Mathias in doel. Achteraan Arne , Zias en Glenn. Op het middenveld Berten , Lars , Seppe , Michael en Oliver. Vooraan Jan ( nieuwe speler en maat van Lars ) en Robbe. Door afwezigheid van Wimmeke werd de kapiteinsband toevertrouwd aan Seppe, met resultaat. We begonnen eraan in de regen en namen de wedstrijd onmiddellijk in handen. Na 2min spelen kwamen we al op voorsprong. Na een aanval kreeg Jan de bal aan de 2de paal en trapte het leer onhoudbaar binnen 1-0. Nog geen 10min waren er gespeeld wanneer we de score verdubbelde. Na een knappe aanval over verschillende stations kwam de bal via Seppe bij Glenn die de bal overhoeks binnen knalde 2-0. De bezoekers geraakten amper aan het doel van Sport omdat ze met zen alle op de eigen helft posteerden behalve 1 speler die vooraan bleef. Dit was misschien ook de verdienste van een sterk spelend Sport 82. Oliver maakte er na een 20min spelen 3-0 van op aangeven van Jan die op wandel was. Een vijftal minuten voor de rust kregen we een strafschop na een duidelijke duwfout in de grote rechthoek. Glenn zette zich achter de bal ,maar de doelman koos de juiste hoek en bracht redding. De strafschop moest hernomen worden van de scheidsrechter omdat de doelman veel te vroeg van zijn lijn kwam. De bezoekers waren hier helemaal niet met akkoord zodat de scheidsrechter heel wat verwijten naar het hoofd kreeg. Glenn zette zich opnieuw achter de bal en besliste om de bal zachtjes naar de doelman te spelen. Sportief maar de ( goed leidende ) scheidsrechter vond dit niet kunnen en liet dit blijken tijdens de pauze. Glenn zelf en Dave gingen tijdens de pauze even met de scheidsrechter praten en beide partijen begrepen elkaar. Tijdens de pauze kwam Mats , Tom Van Meel en Ricardo in de ploeg i.p.v. Seppe , Glenn en Oliver. Sport bleef de wet dicteren en het duurde niet lang voordat de 4-0 op het bord stond. Ricardo met een staalhard schot van buiten de grote rechthoek zorgde daarvoor. Nog geen 2min later was het opnieuw Ricardo die de netten deed trillen. Alleen voor de doelman trapte hij het leer onhoudbaar in de winkelhaak 5-0. De bezoekers kregen in de 2de helft toch ook een paar mogelijkheden om te scoren maar Mathias was vandaag niet te kloppen (Goed afgekeken van Wimmeke vorige week ;p). Fabrice kwam nog in de ploeg i.p.v. jarige jop Michael, die er de lijntjes heeft afgelopen.  Het was opnieuw Sport dat wist te scoren via Fabrice. Hij kreeg de bal met een gelukje voor de voet en frommelde de bal naast de doelman tegen de netten 6-0. Robbe die vandaag nog niet scoorde pakte 10 min voor tijd toch zijn doelpuntje mee. Na een schot van Ricardo loste de bezoekende doelman de bal, Fabrice was bij de pinken en legde de bal netjes af naar Robbe die niet meer kon missen en 7-0. Sport had er nog niet genoeg van een scoorde nog een 8ste keer via Ricardo. Na knap samenspel legde Robbe de bal af naar Ricardo die de doelman opnieuw kansloos liet. Eindstand : 8-0 na een knappe teamprestatie van Sport 82. Een kusje van de Juf en één bank vooruit.