Sport 82 - Kliefhamers

2-2

Verslag

Vandaag speelden we onze eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen tegen de Kliefhamers. Al onmiddellijk de eerste wedstrijd een stevige derby. 13 namen stonden op het wedstrijdblad bij Sport. 9 spelers hadden afgemeld voor vandaag. In doel Mathias , achteraan Frank , Arne , Daan en Mats. In het middenveld speelden Berten , Seppe , Oliver , Michael en Ricardo. Diep in de spits Robbe. Al snel werd duidelijk dat het niet de Kliefhamers waren van vorige seizoenen. Nog een man of 4 kenden we ervan en voor de rest ook vooral jonge gasten. We begonnen aan de match vol goede moed maar we hadden eigenlijk nog geen bal geraakt of we stonden na minder dan 3min spelen al 0-1 achter. De bezoekers begonnen hevig wanneer wij nog wakker moesten worden. Sport was ineens wakker geschud en probeerde het evenwicht te herstellen. Er waren 9min gespeeld wanneer Berten de bal aflegde naar Seppe die de bezoekende doelman kansloos liet en 1-1. Sport kwam beter en beter in de wedstrijd en won de meeste duels. Een klein kwartier stond op de klok wanneer Sport een vrije trap kreeg een paar meter buiten de grote rechthoek. Daan zette zich achter de bal. Een afgesproken nummertje tussen Daan en Robbe leidde tot een knap doelpunt. Daan trapte niet rechtstreeks naar doel maar speelde Robbe verrassend aan met de rug naar doel. Robbe draaide en trapte het leer onhoudbaar binnen en 2-1.  Wat volgende van de eerste helft was veel middenveldspel en inzet. Een minuutje voor we de rust ingingen kregen we de gelijkmaker ongelukkig tegen. Arne met een interceptie maar had de bal alsnog niet, een speler van de bezoekers trapte het leer naast een ver uitgekomen Mathias in doel. Mathias stond hier helemaal uit positie omdat hij dacht dat Arne de bal zou hebben en hem zou aanspelen ( Arne heeft hem niet ALTIJD he ;) ). Zo gingen we rusten met 2-2 op het bord. Voor de start van de 2de helft dezelfde ploeg bij Sport. De bezoekers wisselde wel maar zij hadden ook 4 reservespelers. In de 2de helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en werd er veel op het middenveld gebikkeld. Na ongeveer 10min gespeeld te hebben in de 2de helft werd Michael ( die na 20min al redelijk moe was ) vervangen door Wimmeke. Nog eens 10min later kwam ook Oliver naar de kant met een lichte blessure. Soner was zijn vervanger. Beide ploegen kregen nog elks 1 grote mogelijkheid om de winst binnen te halen. Eerst was het de beurt aan Sport wanneer Ricardo vanop links oog in oog stond met de doelman. Ricardo trapte de bal binnen het bereik van de doelman en in de herneming reageerde hij iets te laat zodat de doelman het leer uit Ricardo zijn voeten haalde. In de blessuretijd kregen de bezoekers dan hun beste kans van de 2de helft. Vanop links ging een speler alleen op Mathias af maar Mathias kwam goed uit en redde de meubelen. Al bij al een leuke wedstrijd met een correcte uitslag. Eindstand : 2-2. Hopelijk volgende week onze eerste overwinning op bezoek bij den Harlem om 15u.