FC Unlimited - Sport 82

1-3

Verslag

Vandaag mochten we eindelijk terug de wei in om aan de nieuwe competitie te beginnen. Sinds maart was het geleden dat we nog eens konden voetballen. Het vuil beestje ( Covid 19 ) heeft al voor veel miserie gezorgd en nog steeds. Voor onze 1ste wedstrijd kwam er veel volk opdagen zodat er 3 spelers zichzelf opofferde om nog een extra weekje te rusten. Dit waren Wimmeke , Ricardo en Soner. Er stonden dan nog 15 namen op het wedstrijdblad en zo startte we met Mathias in doel. Achteraan Frank , Arne , Glenn en Zias . Op het middenveld was er plaats voor Lars , Berten , Oliver , Mats en Michael. Vooraan Robbe. Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd nam Sport de match in handen. Er waren nog geen 5 min gespeeld wanneer we een hoekschop mochten trappen. Glenn kopte gevaarlijk naar doel maar het leer ging nipt over. Even later opnieuw een heet standje voor het doel van de thuisploeg. Frank trapte al vallend vanop een paar meter naar doel maar de bal ging over doel. De thuisploeg kon daar in heel de eerste helft weinig tegenover zetten. 1x mocht Mathias toch de bal voelen wanneer hij een flauw schotje vanaf de grote rechthoek kon oprapen. Sport bleef proberen en zo kon Robbe met nog een mannetje in zijn rug op doel afgaan. Zijn poging strandde echter pal op de doelman. Sport zette nog een aantal goede aanvallen op maar de prima keepende thuisdoelman speelde goed mee en zat overal tussen. Zo gingen we rusten met nog steeds 0-0 op het bord. Voor de 2de helft kwam Ken, Fabrice en Seppe in de ploeg in plaats van Lars , Oliver en Zias. Ken ging mee in de spits staan zodat Robbe er niet meer alleen voor stond. De eerste 5min van de 2de helft liep het even stroef bij Sport. De thuisploeg profiteerde hiervan en zette tegen de gang van het spel in de 1-0 op het bord. Een speler zette zich centraal door en zette een paar man van sport in de wind. Op laatst kreeg hij de bal nog met een gelukje mee en plaatste de bal met een puntertje in de hoek, Mathias kansloos en Sport was nu zelfs op achtervolgen aangewezen. Sport herpakte zich en begon te jagen op de gelijkmaker. Robbe kreeg hier een ideale mogelijkheid toe maar trapte tot 2x toe recht op de doelman. Hier zat meer in. De gelijkmaker kwam er dan toch. Ken bediende Seppe en Seppe trapte het leer aan de 1ste paal knap in doel 1-1. Wannes kwam dan nog in de ploeg in plaats van Berten. Wannes werd op de rechtsback gezet zodat Glenn mee centraal op het middenveld  kwam op te beuken.   Toch even vermelden dat de invallers sterk invielen vandaag. Sport begon aan een zot kwartier waarin ze de scheve situatie helemaal rechtzette. Na een aanval belandde de bal bij Ken die naar de verste paal trapte gelukkig week de bal nog een beetje af zodat deze naast de juiste kant van de paal in doel rolde 1-2. De volgende aanval was opnieuw raak. Arne met een pas naar Seppe die het leer goed doorkopte zodat Michael vanop links alleen op doel afging. Michael werkte het netjes af door de bal door de benen van de doelman te plaatsen en 1-3. De thuisploeg geraakte eigenlijk niet meer aan het doel van Sport zodat Sport op zoek ging naar nog meer. We kregen nog wel een paar mogelijkheden maar scoren deden we niet meer.  Een verdiende 1-3 overwinning voor Sport 82 en daar was ook de tegenstander het over eens. Hopelijk de volgende weken van hetzelfde.